Over Gynaeco +

Beste patiënte,

Na lange tijd is het zover, Gynaeco + is geboren!
De dokterspraktijk waarnaar ik lang zelf op zoek ben geweest heb ik nu zelf kunnen realiseren. Gynaeco + is er voor vrouwen die naast een gynaecologische begeleiding op zoek zijn naar meer.

Dr Marijke Aerts - Gynaeco
Dr Marijke Aerts

Mag ik mij kort even voorstellen: geboren (1978) en getogen in Neerpelt, moeder van 2 lieve kinderen Olivia en Jules.

Ik ben in 2008 afgestudeerd als algemeen gynaecologe aan de KULeuven met assistentschappen in Brussel (Europa Ziekenhuizen Etterbeek), Antwerpen (Sint-Augustinus Wilrijk) en Australië (Flinders University Medical Centre Adelaide). Mijn professionele carrière ben ik gestart in privé-associatie in Beveren en Sint-Augustinus Ziekenhuis, Wilrijk.

Dit mooie verhaal kreeg een abrupt einde door persoonlijke gezondheidsproblemen. Vele jaren heb ik moeten zoeken naar oorzaken en oplossingen, dikwijls buiten de platgetreden paden van de klassieke medische opleiding die ik gehad heb. Achteraf gezien was het een goede investering in het ontdekken van onbekende testen en therapieën waardoor ik een veel bredere visie op onze geneeskunde heb gekregen.

Nu het weer kan, wil ik met deze kennis zelf iets doen en andere patiënten helpen. Dankzij mijn eigen verhaal ben ik er van overtuigd dat ik veel patiënten terug op het juiste pad kan zetten, ze terug de bomen door het bos kan laten zien. Ik ben ook van mening dat deze manier van geneeskunde uitoefenen zeer preventief kan werken en veel problemen en kwalen kan voorkomen.

In mijn aanpak blijft klassieke geneeskunde aan de basis staan, maar kunnen we deze wel op vele verschillende manieren ondersteunen en bijsturen. Door mijn gynaecologische opleiding heb ik inzicht gekregen in het lichamelijk functioneren van de vrouw en hoe alles met elkaar in verbinding staat. Een holistische aanpak is in veel ziektebeelden noodzakelijk.

Via de invloeden van de orthomoleculaire geneeskunde kunnen we trachten een optimaal functioneren te bereiken door bepaalde tekorten in het lichaam aan te vullen, daarnaast moeten we op langere termijn via de denkwijze van de functionele geneeskunde de oorzaken van deze tekorten opsporen en aanpakken zodat het lichaam zelf terug in controle komt.

Een andere passie van mij is een esthetisch functioneel luik. Hierin ben ik achter de schermen reeds enkele jaren mee bezig met opleidingen en cursussen in het buitenland mits Belgie hiervoor nog niet klaar was. Het grote taboe hierrond moet worden doorbroken en zal bij gynaecoplus een `mooie` “esthetische “ plaats krijgen.

Concreet kan u bij mij terecht voor 3 soorten consultaties: een traditioneel ‘Gynaecologisch Consult‘ of een ‘Plus Consult‘ waarbij verder gekeken wordt dan de ‘gewone vrouwenproblemen’…want vrouw zijn is meer. Maar ook een “Functioneel-Esthetisch Consult” waarbij functionele klachten en esthetische noden een plaats krijgen.

Klik hier voor meer info over een ‘Gynaecologisch Consult

Klik hier voor meer info over een ‘Plus Consult

Klik hier voor meer info over een “Functioneel-Esthetisch Consult”

Een gynaecologische check-up, of bent u als vrouw op zoek naar meer? Maak dan nu een afspraak bij Gynaeco +

Dr. Marijke Aerts